Bijeenkomsten 

De bijeenkomsten van de Haagse vastgoed Kring zijn uitsluitend toegankelijk voor leden. 

Agenda (en terugblik)

De Haagse Vastgoed Kring komt maandelijks (als de omstandigheden het toelaten) bij elkaar. Formele en informele bijeenkomsten worden afgewisseld. De agenda wordt regelmatig aangevuld.

15 SEPTEMBER 2022
Algemene Leden Vergadering

18:00 – 22:00 uur, Den Haag

De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering met een terugblik op het afgelopen jaar, de bestuurswissel en het vooruitzicht voor het komende jaar. Gevolgd door een goed diner bij Gastrovino La Liguria.

Seminar: Hoe gaat Zuidwest werken?

20 oktOBER 2022 12:30 – 22:00 uur

De HVK nodigt alle HVK-ers en JOH-ers uit ons eerste seminar waarin we aan de slag gaan om Zuidwest te laten werken.

 We starten met een lunch om 12.30 uur, waarna een key-note speaker een introductie zal geven over de problematieken van naoorlogse uitbreidingswijken.

Samen met de Social Club Den Haag, Staedion, Haag Wonen en Vestia hebben we drie concrete plekken in Zuidwest die we gaan koppelen aan (startende) ondernemers.

Tijdens een workshop willen we jullie expertise bundelen om de startende bedrijven op gang te krijgen. Hiermee willen we bottum up de leefbaarheid vergroten met nieuwe voorzieningen in Zuidwest.

Aan het einde van de middag liggen er drie plannen van aanpak voor ondernemers en locaties, die we zullen overhandigen aan de gemeente Den Haag.

We eindigen de dag met een heerlijke maaltijd.

 

Projectbezoek De Grote Kreek Rotterdam

17 novEMBER 2022 17:00 – 22:00 UUR

Het eerste volledig in CLT uitgevoerde zorggebouw van Nederland wordt gerealiseerd aan de Grote Kreek in Rotterdam. De opvanglocatie met vijftig zorgunits en dagbesteding, gericht op bewoners die zorg en begeleiding krijgen van het Leger des Heils, telt 2400 vierkante meters en opent de deuren in de zomer van 2023 (Netherlands’ first healthcare building constructed in CLT rises in Rotterdam – Urban Climate Architects (ucarchitects.com)).

Het gebouw is ontworpen door Urban Climate Archtects. Tim Vermeend neemt ons mee in de wereld van betaalbaar, biobased bouwen. Na dit projectbezoek gaan we op de Kop van Zuid eten bij Hotel New York.

 

After Sint-borrel

8 december 2022 17:00 – 22:00 uur

Na alle sinterklaastress, even gewoon gezellig borrelen!

Dat doen we in cafe De Kleine Witte (Mallemolen 31 in Den Haag)

Post NL: Terug naar het oude sorteercentrum

19 januari 2023 17:00 – 22:00 uur

Het Stationspostgebouw, gelegen aan het Hollands Spoor, was ooit een sorteercentrum van de post.

Nadat het enige tijd gebruikt werd als kantoor- en bedrijfsruimte stond het de laatste jaren leeg. Uiteindelijk werd het gekocht door de Belgische ontwikkelaar LIFE.

In eerste instantie zou het worden omgebouwd tot voornamelijk woningen, maar dat bleek constructief lastig. Er werd gezocht naar een andere invulling en dat werd PostNL.

Het gebied rond Hollands Spoor, waar het historische Stationspostgebouw onderdeel van is, wordt een mix van verschillende functies.

Gert Jan Smit (SENS Real Estate) zal ons meer vertellen over deze ontwikkeling. Vervolgens neemt Richard Hagg (Mecanoo architecten) ons mee in de ontwikkeling van The Grace, die op de plaats komt waar nu het Spiegelpaleis staat. Nikaj van Hermon (PostNL) geeft ons een rondleiding door het pand van PostNL.

Aansluitend gaan we eten bij Ethica aan de Dunne Bierkade 35.

HVK meets De Haagse Broeder! 

16 februari 2023 17:00 – 22:00 uur

Op donderdag 16 februari a.s. staat er een bijzonder uitstapje in de planning. We bezoeken het Willibrordushuis: een eeuwenoud en monumentaal klooster midden in het oude stadscentrum van Den Haag! Het klooster is nog echt in gebruik dus een bezoek is alleen al om die reden de moeite waard.

We gebruiken de bijeenkomst om terug te blikken op het seminar ‘Hoe gaat Zuidwest werken’ in oktober vorig jaar. Maar wij krijgen ook een rondleiding en een proeverij. Het klooster heeft namelijk een eigen bierbrouwerij met heel bijzondere bieren!

Hollanse Duinen: Waar natuur stad en zee verbindt

16 MAART 2023 17:00 – 22:00 uur

 

Wonen en werken in een nationaal park? Dat is voor velen van ons binnenkort realiteit. Op dit moment is het Nationaal Park Hollandse Duinen in oprichting. Een Nationaal Park nieuwe stijl dat zich uitstrekt langs de Zuid Hollandse kust van Hillegom tot Hoek van Holland. Een gebied met een oppervlakte van 450km2, 1 miljoen inwoners en 14 gemeenten. 

Wat betekent dit voor de ruimtelijke ontwikkeling van Den Haag? Hoe verhoudt dit zich tot de stikstofproblematiek? En welke kansen biedt dit voor de transitie naar een circulaire economie? 

Deze vragen komen aan bod tijdens de volgende bijeenkomst op 16 maart. Met Georgette Leltz (directeur Nationaal Park Hollandse Duinen) en Leon van Ast (Kwartiermaker Circulair West) duiken wij tijdens de bijeenkomst dieper in de materie met daarnaast ruimte voor vragen, opmerkingen en ideeën. 

 

Lustrumfeest met JOH

21 april 2023 18:00 – 00:00 UUR

Dit jaar vieren we ons lustrum. Tijd voor een feestje!

Trek je feestelijke pak en dansschoenen aan, want het belooft een mooie avond te worden!

Provada-borrel

14 JUNI 2022 16:30 – 19:00 UUR

Een gezellige Provada-borrel op de stand van Dura Vermeer. 

Zomeractiviteit met JOH

6 JULI 2022 16:00 – 22:00 UUR

 

Traditiegetrouw op het mooie Haagse strand! Samen met JOH gaan we de strijd aan om de beste Robinson van 2023 te worden.

Durf jij het aan?